sunnuntai 4. marraskuuta 2012
Kakku
Vielä kerran nostan esille nämä piparipuolukkakupit, kahdestakin syystä.
Ensimmäinen syy on Saaripalstan Saila, ja toinen tuo alla oleva jauhoasia.
Nämä kupit sopivat lammastilallisen kahvikutsuille tai lammasaterian päättävän jälkiruokakahvin seuraksi.
Haluan julistaa jauhoideologiaani.
Aina kun mahdollista kannattaa osa vehnäjauhoista korvata graham-, ruis- tai muilla jauhoilla, ihan MAUN vuoksi. Pelkkä valkoinen vehnä on aika yksitotisen mautonta.
Jotkut leivonnaiset vaatinevat vehnän kuten kakkupohja pysyäkseen koossa?
Mutta kaikkeen muuhun reilusti vaan maukkaampia viljoja.
Itse laitan pullataikinaankin grahamjauhoja.
Näiden piparipuolukkakuppien piparitaikinaan laitetaan 7,5 dl jauhoja, ja siitä laitoin 3 dl karkeita ruisjauhoja. Sopii hyvin puolukan kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onpa todellakin hyvä lammasaiheinen leivonnainen! Tiedän ainakin yhden lampurin, jolle tuollainen maistuisi :-)
VastaaPoistaHauskan näköinen lammasleivonnainen :)
VastaaPoistaKiva idea :) Piparin tuoksu virittää kivasti joulutunnelmaan.
VastaaPoistaNiinpä Saila, Pirkko ja Heidi-Maaria,
Poistanaivistinen hauska pikkulammas tuo hyvän mielen leivonnaisen puraisijalle jo ennen hyvän maun tuntua suussa,
ja noiden leivonnaisten tekeminen tuo leipojan pakariin ja koko kotiin taivaallisen tuoksun pariksi päivää.