lauantai 17. marraskuuta 2012
Kakku
Tähän suklaakumpu -kakkuun tarvitaan sitä suklaista kakkupohjaa, jonka ohje on kerrottu 14.10.2012 Kakku -tekstissä.
Vuoraa kulho muovikelmulla, ja vuoraa se kakkulevypaloilla eli tee sisäseinämät. Leikkaa myös kulhon kannen kokoinen pyöreä kakkulevy.
Kostuta sekä seinämät että kansi.
Ainoa oikea kostuke johonkin mehuun, esimerkiksi kirsikkamehuun sekoitettuna on klassikko kirsikkalikööri HEERING The Original CHERRY LIQUEUR.
Sen jälkeen lisätään kulhoon täytettä. Siinä zucotto -nimisen jälkiruuan ohjeessa, josta idean tähän kakkuun sain, oli hyvin kermavaahtopitoinen täyte; kermavaahtoa, kirsikoita ja mantelilastuja.
Itse olen toistaiseksi kokeillut täytettä, jossa on turkkilaista jogurttia, kermavaahtoa, sulatettua suklaata, kirsikkahilloa ja tuoreita tai säilykekirsikoita.
Väliin voit laittaa kakkulevyä kuten kuvan versiossa on.
Kun kulho on täytettä täynnä, painetaan kansi kiinni, ja laitetaan jääkaappiin odottamaan huomispäivää. Silloin kakun voi kumota ja koristella haluamallaan tavalla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voi hyvänen aika, miten ihanan ja erilaisen näköinen kakku! Ja tuollaisia täytteillä varmasti suussasulavan herkullinen :P
VastaaPoistaKuulostaa tosi herkulliselta. Hauska idea :)
VastaaPoistaJep. Olette oikeassa Pirkko ja Heidi-Maaria. Kyllä se on herkullista!
VastaaPoista