sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Kukka


Katsokaahan kukkakuvaa huolellisesti. 
Näettekö kaikki eri ikäiset kukinnot;
on ihan vihreitä pikkunuppuja, vähän isompia nuppuja, reheviä tuoreita kukintoja, jo rapistuneita kukintoja, ihan jo ruskistunut ex-kukka ja kukkavarren tynkä vain muistona edesmenneestä kukinnosta.

Kaikki ne ovat yhtä tärkeitä tuon kokonaisuuden kannalta!

Gerontologia lehdessä 3/2012 on Isto Ruoppilan tekstiä.
"Ihminen kykenee oppimaan uutta koko elämänsä ajan...
Uusia motorisiakin taitoja voidaan oppia, vaikka ruumis olisi jo pitkälle raihnaistunut. Ihmiset kokevat uusia asioita oppiessaan ja omaksuessaan saavansa tästä onnistumisen ja onnenkin tunteita, heidän hyvinvointinsa kohenee ja muodostuu helposti sosiaalisia siteitä muihin samoja tietoja ja taitoja opiskeviin."

Myöhemmin jutussaan hän kertoo tutkimuksesta, jossa eri ikäisille ihmisille opetettiin atk-kurssilla tiettyjä asioita. "Ikäihmisten oppimistulokset olivat yläasteen oppilaiden tuloksia selvästi paremmat ja lähes samaa tasoa kuin lukion ensimmäisten luokkien oppilaiden keskitaso."

Ikärasismia kuitenkin on kaikkialla, harmillisinta se on työmarkkinoilla.
Itse asiassa tuo kuvan daalia, joka kasvaa ruukussaan kesäkukkana on kuvaava esimerkki siitä. Sitä hoidetaan(siis yleensä) napsimalla pois heti kaikki vähänkin nuutuneet kukat, jotta kukinnasta saadaan täysi teho irti!

Hyvää Isänpäivää kaikenikäisille isille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.