sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Kakku


                          
                            Brynolf -leivos

Kun oman perheen kesken on aihetta juhlaan, tee Brynolf -leivoksia. Ne eivät kelpaa vierastarjoiluun, koska ovat tuommoisia kuolaa kutkuttavia kekoja.
Ensin alimmaiseksi pieni marenkipohja tai jotain kakkulevyä. Sitten kerros turkkilaista jogurttia, johon on sekoitettu kirsikkahilloa. Sen jälkeen kerros suklaista kakkupohjaa, jonka päälle taas kerros em. jogurttia. Taas kerrokset kakkupohjaa ja jogurttia, ja viimeisen kakkupohjan päälle reilusti kermavaahtoa. Ja roiski vielä sulatettua suklaata koristeviiruiksi päälle. Valmis!

Yksi helppo suklainen kakkupohja valmistuu näin:
120 g voita, 100 g vehnäjauhoja, 3 rkl kaakaojauhetta, 0,5 tl leivinjauhetta, 150 g sokeria ja 2 munaa sekoitetaan ja paistetaan niinkuin kääretorttutaikina uunipellillä. Valmista pohjaa voit leikellä miten haluat ja laittaa pakastimeen odottamaan hätätapauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.